Bogactwo farszów
Polska i nie tylko polska kuchnia lubi odwoływać się do farszów. Faszerować można niemal wszystko. Wspaniałe są faszerowane rolady mięsne, kurczak czy indyk z wybornym farszem, kaczka,
Małe i Duże problemy
Polska i nie tylko polska kuchnia lubi odwoływać się do farszów. Faszerować można niemal wszystko. Wspaniałe są faszerowane rolady mięsne, kurczak czy indyk z wybornym farszem, kaczka,
Czasem gdy jest nam smutno i źle chcemy po prostu zajeść ten smutek i przyrządzić sobie coś naprawdę pysznego, co sprawi, że na naszej twarzy pojawi się uśmiech. Czasem to pyszne śniadanie,
Czasem zdarza nam się taka sytuacja, że nagle mają nas odwiedzić niezapowiedziani goście. Kiedy jest to w porze obiadowej czujemy się wręcz zobowiązani do tego,
Jednym z powszechnie znanych przysmaków, wywodzących się z kuchni szwajcarskiej jest tak zwany founde. Jest to ser podawany w postaci półpłynnej, otrzymywany poprzez podgrzewanie
Zupa won-ton jest chińskim przysmakiem znanym na całym świecie. Przeszło 2000 letnia tradycja związana z jej przygotowywaniem sprawia, że stała się ona jednym z symboli kulinarnych. Warto wspomnieć, że kuchnia
Indie są krajem, którego liczba ludności przekracza miliard. Zróżnicowanie etniczne, językowe, kulturowe i religijne jest tak silne, iż ciężko mówić o jednej, konkretnej kuchni. Każda z nacji